dilluns, 28 de gener del 2013

ESPORTS AL BARRI


Va existir una pista poliesportiva a partir de l’any 1959,  compresa entre els carrers Vèlia, Ignasi de Ros,  Riera d’Horta  i Pardo, era el  pati interior d’una illa de  cases. De seguida s’hi traslladà un equip de bàsquet, el Mare Nostrum, que va rebre el patrocini de l’empresa tèxtil Cotolena. Posteriorment va formar-se una junta que va potenciar l’entrada del patinatge i del hoquei. A la pista de patinatge les meves filles hi varen aprendre a patinar i a rebre les primeres caigudes. Pel que fa al patinatge artístic, ha estat una de les seccions més premiades, amb la presència de Campions de Catalunya. La secció d’hoquei sobre patins desaparegué  el 1967 i va tornar a aparèixer el 1978 de la mà   del ex-jugador del  Barcelona,  Lluís  Zyuriaga. Avui dia el club té més de 110 practicants entre els diferents equips,  però ara  totes aquestes  activitats es desenvolupen en  les pistes del Col·legi Pegaso, a la Sagrera, i el pati de les cases s’ha transformat en un jardí.


 

Al mig del grup de cases Massana, s’hi va construir un camp de futbol, gestionat pels veïns de la barriada i l’any 1957 va fer la seva aparició l’equip de futbol “Viviendas del Congreso”, que aconseguí el subcampionat d’Espanya en la categoria d’alevins, la temporada 1972-73. S'hi van fer partits d’importància i cada any s’hi celebrava la Gran Setmana Esportiva. Els diumenges al matí feia goig veure la quantitat d’homes, dones i  canalla que amb gran entusiasme seguien els partits, però el letigi entre els veïns propietaris del pati interior on hi havia el camp i l el club s’agreujaren i   finalment l’any 1983 el club de futbol es va traslladar de camp  i va seguir  la seva activitat fora del Congrés. Els veïns van aconseguir que  la zona s’enjardinés i s’hi construís un parc  infantil.

Camp de futbol del Congrés









































Al costat mateix de Can Ros, hi ha les pistes del Club de Tennis de Sant Andreu, privadíssim, i també hi ha un   petit gimnàs i  una petita piscina, tots dos privats. 
Actualment les pistes de tennis les gestiona el Tennis Meridiana. Recentment s’hi ha instal·lat també un Club de Petanca. L'antiga pista de terra batuda s'ha reconvertit en una pista poliesportiva i el Col·legi Arrels n'és l'úsuari. Aquest espai està pendent de la remodelació de tot l'entorn del Canòdrom del qual en parlaré pròximament.

De totes formes ara la cosa ha millorat considerablement. Entre el carrer Ramón Albó i l’Avinguda Borbó, demarcació ja de Nou Barris, s’hi ha instal.lat en les antigues cotxeres,  un nou centre esportiu municipal “Cotxeres Borbó” amb dues piscines cobertes, llits d’aigua, circuit termal, cascades, sauna i bany de vapor, amb diferents activitats dirigides i amb màquines, així com un pavelló triple esportiu, amb capacitat per 300 persones, que per quedar arran de la  demarcació del barri Congrés-Indians és aprofitat per moltíssima gent, i amb la qual cosa s’ha enriquit considerablement la manca d’equipaments en els dos sectors.

Poliesportiu Cotxeres Borbó


1 comentari:

  1. M'ha agradat molt el teu blog parlant de l'escoltisme. Jo havia estat escolta i he recordat moments molt agradables. Felicitats.

    M.Rosa Albiach

    ResponElimina