dilluns, 21 de gener del 2013

L'AGRUPAMENT ESCOLTA I ELS ESPLAIS DEL BARRI


A redós de la Parròquia,  en la sala de reunions popularment coneguda per la “Peixera” i en  altres locals   parroquials, s’hi  acullen el Grup de Catequesi  i de Tercer Món, els agrupaments escolta Sant Pius Xè, que ara han canviat de nom  i la coral Oronell. També  hi havia el grup “El Caliu”, dedicat a la dinamització de les persones majors de 50 anys. La finalitat era acollir  les dones en el moment en què els fills marxaven de casa i els homes encara treballaven i donar-los l’ocasió de fer  una sèrie d’activitats manuals, però actualment s’han integrat al Casal Congrés-Indians, al carrer Manigua  i no sé massa què fan pel seu compte. No puc deixar de mencionar l’esplai EL DROP, creat per a l’alumnat de La Salle. A l’entorn de les Teresianes hi va haver l’Esplai JUNFRAU i més posteriorment l’Esplai “El NYAP”, però actualment hi ha  equips de futbol i de  basquet  que competeixen entre escoles i també fan patinatge artístic.





A l’agrupament hi varen anar tres de les meves filles durant molts anys, i en tinc un molt bon record. Durant aquella època tant difícil, parlo dels anys 70, EL CAU va fer una labor molt bona de catalanització i de donar a conèixer  Catalunya als nois i noies amb motiu de les sortides fetes durant el curs i dels campaments d’estiu. Elles hi anaven molt contentes i s’ho passaven molt bé i ensems a nosaltres  ens va servir per conèixer molta gent del Congrés en el moment en que va començar a anar-hi la més gran i nosaltres havíem de canviar de domicili.

Agrupament Escolta Sant Pius Xè - trobada 50 anys
Finalment hi ha un esplai per a jubilats a càrrec de La Caixa, on s’hi fan classes d’informàtica, sortides, jocs de taula i sobretot balls de saló, que tenen molt d’èxit per tota aquella gent que ha sigut molt balladora de jove i sobretot es dóna informació sobre diferents afers.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada